Bakı-YorumGüncel

Başarı

Ben bu kadar başarısız bir organizasyon içinde yer almak istemiyorum.

Şantiye de başarılı olmak için gerekli gördüğüm noktalar:

Teknik Bilgi:

Olmazsa olamaz en önemli konudur. Teknik alt yapı şantiyede en önemli özelliklerden biridir. Okulda gördüğümüz bilgiler ile kalmayıp kendimiz geliştirmek zorundayız ki; ilerleyen zamanlar da karşılaşacağımız sorunlarda sıkıntı yaşamayalım. Teknik bilgi şantiye de temel gibidir. Temel sağlam olursa üzerine çıkabildiğiniz kadar kat çıkarsınız.

Proje Yönetimi:

Herhangi bir projede öngörülen maliyette ve zaman da işi programlayıp bitirme yetenek isteyen bir husustur.

İletişim:

Kendi üstlerinizle her zaman düzgün bir iletişim diliyle anlaşmaya çalışmak ve altından girip üstünden çıkmak deyimi gibi istediğiniz şeyi elde etme yeteneği.

Yaratıcılık:

Pek doğru bir tabir değil mühendislikte hiçbir şey yoktan var olmamıştır, önceki dönemde var olan şeylerin üzerine koyarak yeni şeyler geliştirme işi çok lazım şantiye yönetiminde.

Görselleştirme:

Önünüze gelen projeleri bitmiş hali ile görebilmek, bittiğinde neye benzeyeceğini, değişiklik yapılması gereken yerleri görme sanatıdır 😊

Sorgulama:

Öğrenmek sorgulamakla başlar. Yapılan her şey sorgulanmalıdır. Bu sizlere yeni şeyler öğrenme ve olaylara farklı bakış açılarından bakabilmenizi sağlayacaktır.

Güven verme:

Çalışma arkadaşlarınıza, şantiye geneline, patronlarınıza ya da kurum yetkililerine duruşunuzla, yaptığınız işlerle, hal ve hareketlerinizle güven vermeniz gerekmektedir. Yapılması zor işler de bile herkesin o iş sizdeyse çözüleceğinden emin olması gerekmektedir.

İlişki yönetimi:

Çok farklı sos yo-kültürel insanlarla karşılaşacaksınız. Okuma yazma bilmeyen, esnaf, tüccar, ekip arkadaşları, kurum yetkilileri gibi. Bunların hepsi ile farklı bir dil konuşarak anlaşmanız gerektiğini asla unutmayın.

Kendini Yenilemek:

Teknolojiyi ve piyasada yeniliklere açık olmak, insanlarla belli bir seviyede konuşabilmek. Esnek zihin yapısını kullanmak, bugünün doğrusu yarının doğrusu olmayabilir. Sorunlara farklı bakış açıları ve yaratıcı fikirler sunabilmek.

Bütün bunlara rağmen başarısız organizasyonlar içinde kesinlikle yer almamak gerekir. 01.09.2021

error: Content is protected !!